Waterconcert

Accordéon Mélancolique

Accordéon Mélancolique

Waterconcert
Marten Toonder Sr. en Accordéon Mélancolique
De eierzoeker, de zeekapitein, twee accordeons en watermuziek.
Zondag 17 April 2016 om 11:00 uur in Stadslandgoed Huize Voormeer, Heideburen 97. Entree 15 euro, incl. koffie en iets lekkers. Wandelen in de tuin na concert is aanrader.
Info en reserveren: 0513-625668 of info@acmel.nl

Woeste, romantische, ontroerende en aangrijpende verhalen uit het leven van Marten Toonder Sr, de vader van de beroemde striptekenaar.
Muziekstukken met titels als Eb en Vloed, Warm Bad, en Drijfzand die klinken als strakgetrokken en doorleefde gedichten.
Dat zijn de ingrediënten van dit meeslepende muzikale programma van Jean-Pierre Guiran en Cherie de Boer.

Onlangs verscheen een prima biografie van Toonder Sr, deze kleurrijke Groninger. Hij begon zijn loopbaan als eierzoeker op Rottum en schopte het met, bij elkaar opgeteld, twee jaar lagere school in Warffum tot kapitein op de grote vaart. De benauwende diepe, diepe armoede, de sociale ongelijkheid, het enorme doorzettingsvermogen tegen de achtergrond van twee wereldoorlogen is wat diepe indruk achterlaat na het lezen van dit boek van Erik de Graaf. In opdracht van het Hoogelandmuseum in Warffum heeft duo Accordeon Melancolique hier een zeer succesvol muzikaal programma van gemaakt. De titels van hun nieuwste CD Aquarelles passen als gegoten.

Een CD vol nieuwe composities van Jean-Pierre, sprankelende spettertjes, alle titels hebben met water te maken, vandaar de naam Aquarelles, tja die franse tic zijn ze nog niet kwijt. Een melodieuze Meermin, een subtiele muzikale ontmoeting van Warm Bad, minimal music invloed bij Eb en Vloed, grappige Kleine Eendjes en de moderne Aquarelle d’Amour waar je op weg kan zeilen. Deze titels zullen zeker klinken in Huize Voormeer.

Jean-Pierre en Cherie wonen al weer 8 jaar op loopafstand van de Waddenzee. Hiervoor woonden ze ook aan het water, zeg maar meertje, in het midden van het land. Tel daarbij op de vele wandelingen langs het Wad en het Noorderleeg, dat Jean-Pierre in Zeeland is geboren en getogen, zijn vader op de grote vaart en later bij de Schelde werkte en Cherie een dag na haar geboorte al een wekenlange zeereis maakte, dan is duidelijk dat hun fascinatie voor water niet uit de lucht komt vallen.

Meer dan 250.000 streams op Spotify.

Concerten in Denemarken, IJsland, Duitsland, Egypte, Noorwegen (2016)

Lovende kritieken.

Hun muziek wordt gebruik door grote namen in de film- en tv-wereld (Marten Scorsese).

Beroemd en onbekend…..

Jean-Pierre Guiran en Cherie de Boer;

“Accordéon Mélancolique”.

Een ijzersterk duo dat de accordeon op een hoog niveau brengt. Met grotendeels eigen werk, met invloeden uit de hele wereld. “Wegdromen in afwisselende sferen” (Folk Forum).

Op www.acmel.nl is veel meer informatie te vinden.

Laatste nieuws: J.P. speelt in het TV programma KRO-NCRV Kindertijd op een wel heel oude accordeon, gaat dit wel goed? Uitzenddatum 10 april 2016

Reacties zijn gesloten.