zondag 13 oktober sing-in : herfstliederen

 

Zondag 3 november 2019 om 15.30 uur  MUZIEK IN OPDRACHT , VAN BACH TOT BIJHOLD

In  opdracht van een particuliere sponsor zal een concert gegeven worden in het prachtige landgoed Huize Voormeer. Daarbij heeft deze particuliere sponsor ook componist Johan Bijhold de opdracht gegeven een compositie te schrijven voor dit concert en tevens voor ons concert, boost de fagot,in november met de wereldberoemde fagotvirtuoos Sergio Azzolini.

De compositie is geschreven voor 4 fagotten met daarbij een versie voor 1 fagot met piano. De versie voor fagot en pianio zal 3 november ten gehore gebracht worden. De versie voor 4 fagotten op woensdag 27 november a la Sergio Azzolini!

Zondag 3 november 15.30 uur speelt het duo  pianist Johan Bijhold en fagottist Marjolein Wielinga o.a. diverse eigen composities van Johan Bijhold, gamba sonate van J.S. Bach, sonate van Hindemith voor fagot en piano en Johan heeft  speciaal voor dit concert een  bewerking van deze Hindemith sonate gemaakt voor pianosolo!

Reserveren via voormeerklassiek@yahoo.com of 0513 625668

Woensdag 27 november 2019 om 20.00 uur  Sergio Azzolini, Fagotvirtuoos

Sergio Azzolini is een fagotvirtuoos van wereldformaat! Het is uniek dat hij nu naar Friesland komt en in Heerenveen een concert zal geven in de R.K. kerk de Heilige Geest, Crackstraat 13.
Sergio Azzolini zal die avond samen werken met enkele andere door hem opgeleide fagotisten en met Johan Bijhold achter de piano. Het concert begint om 20.00 uur.

Er zullen werken gespeeld worden van Vivaldi, Bach, Mozart en Bijhold.
Vivaldi was een geweldige componist voor fagottisten, hij schreef 40 concerten voor fagot en orkest.De orkesten waren in de baroktijd veel kleiner dan nu, dus ook heel geschikt om de strijkerspartijen door een fagot te laten spelen. U zult versteld staan hoe dit orkest u vanavond samen met Azzolini meevoert in de muziek.
Speciaal voor dit concert heeft pianist/componist Johan Bijhold een compositie geschreven voor 4 fagotten. Johan is hierbij geinspireerd door de fuga’s van Bach. Deze compositie gaat vanavond in premiere! Dus dat mag u niet missen!

Sergio Azzolini (Bolzano, 1967) is een Italiaans fagottist en een van de bekendste fagotsolisten van de wereld.
Hij studeerde van 1978 tot 1985 aan het conservatorium Claudio Monteverdi in Bolzano bij Romano Santi en daarna, tot 1989, bij Klaus Thunemann een de Hochschule für Musik in Hannover. Nog tijdens zijn studie was hij solofagottist van het Jeugdorkest van de Europese Gemeenschap.

Azzolini won internationale concoursen in onder andere Praag (C.M. von Weber), het ARD-concours in München, Ancona, Belgrado, Martigny en Bonn. Tijdens het concours van de ARD won hij ook met het kwintet Ma’alot, een kamermuziekformatie waar hij tien jaar in speelde. Hij speelde ook in met het Trio Maurice Bourgue en het Sabine Meyer Bläserensemble

Naast zijn activiteiten als solist speelt hij in het ensemble Il Proteo dat hij zelf oprichtte. Azzolini heeft ook interesse in oude muziek en authentieke instrumenten. Als solist op barokfagot speelde hij met de Sonatori de la Gioiosa Marca en La Stravaganza Köln. Zijn specialisatie is barokmuziek. Hij speelt alle instrumenten uit elke muzikale stijlperiodes.Inmiddels heeft hij vele tientallen cd opnames gemaakt als solist met diverse barokorkesten. Als continuospeler speelt hij regelmatig met het Ensemble Baroque de Limoges onder leiding van Christophe Coin. In 2002 werd hij artistiek leider van de Kammerphilharmonie Potsdam (Duitsland). Na jaren te hebben gewerkt als docent aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart werd hij in 1998 docent aan de Muziekacademie Bazel in Bazel.

Johan Bijhold is een bijzonder muzikaal en veelzijdig pianist, wonende Friesland. Johan Bijhold werd in 1961 geboren in Winschoten en begon zijn muzikale loopbaan al op jonge leeftijd. Hij werd geinspireerd om piano te spelen door zijn vader, die in het ouderlijk huis de kinderen in slaap speelde. Dit bepaalde sterk de levensloop van Johan. Johan Bijhold studeerde piano bij de Russische pianist Alexander Warenberg aan het Utrechts Conservatorium, die hij met onderscheiding afrondde. Nu is hij al vele jaren heel actief in het muziekleven in Friesland als begeleider van koren, maar ook solistisch en als kamermuziekspeler. De laatste jaren schrijft Johan Bijhold ook zelf muziek.

 

Zondag 5 januarie drie koningen concert,  15.30 uur

info volgt binnekort

Zaterdag 13 oktober 2019 van 10.30-11.30 uur:sing in met  herfstliederen

De blaadjes kleuren al weer geel en rood, en dwarrelen van de bomen. Tijd om oude herfstliederen op te diepen en samen te zingen o.l.v. José Jonkers met aan de vleugel Bauke Sienema. Dit alles in de prachtige rococozaal van Huize Voormeer met  vol uitzicht op het kleurige park achter het huis. Na afloop een kopje koffie en misschien een wandelingetje over de slingerpaden. Bijdrage € 7.00

Wilt u meezingen op landgoed Huize Voormeer, Heideburen 97 te Heerenveen meldt u dan aan via email: voormeerklassiek@yahoo.com of tel: 0513 625668

Zondag 19 mei  van 10.30 tot 11.30 uur  Lente liederen sing in


Er wordt een breed repertoire van mei- en lenteliederen  gezongen in Huize Voormeer, Heideburen 97 Heerenveen.Dit is geschikt voor iedereen die van zingen houdt, geen muziekopleiding of geschooldheid vereist, gewoon lekker zingen en open staan voor aanwijzingen van de dirigente Jose Jonkers, die zelf professioneel zangeres is en een lange praktijkervaring heeft, als soliste, zangpedagoge en dirigente.
Zo kunt u voor 7 euro een heerlijk uurtje beleven met koffie toe in de intieme rococozaal van landgoed Huize Voormeer.

Graag resreveren via voormeerklassiek@yahoo.com of 0513 625668.

lentezingen foto krokusjes

Locatie: heideburen 97 Heerenveen
kosten: 7,- euro inclusief koffie/thee
info:  0513 625668 of voormeerklassiek@yahoo.com

Reacties zijn gesloten.