glinka trio

Zondag 27 januari 2019  om 15.30 uur   Glinkatrio

Het Glinkatrio bestaat uit Diederik Ornee klarinet, Marjolein Wielinga Fagot en Lieven Sienema piano. Zij zullen een prachtig romantisch programma ten gehoren brengen:

Beethoven trio opus 11 Gassenhauer
Beethoven sonate  opus 17 in F
Beethoven sonate opus 78 in Fis  voor pianosolo
Pauze
mendelssohn  sonate deel 1
Glinka    trio pathetique

reserveren voormeerklassiek.nl of 05136 25668
entree 15,-        kinderen en vrijwilligers 5,-

 

KERST IN DE MIDDELEEUWEN op zondag 16 december 2018 om 15.30 uur

.Een verrassend kerstconcert met  middeleeuws ensemble De Truwanten en luitist Lex van Sante, die u zullen meenemen naar de middeleeuwen. Het zal een afwisselen concert zijn meto.a. de  nachtwacht, die het volk aanmaant om alle kaarsen en vuren  te doven, instrumentale muziek, zang en luitmuziek.

De truwanten
truwanten_5

De Truwanten zijn een groep enthousiaste muzikanten uit Noord-Nederland.  Ze brengen muziek uit de middeleeuwen  en renaissance  ten gehore met veel blaasinstrumenten en een trommel.    De leden van het ensemble spelen op nagebouwde historische instrumenten uit de 13de tot en met 16de eeuw. De Truwanten kunnen optreden in middeleeuwse kleding,  hun kostuums komen overeen met wat in de 15de eeuw in Nederland werd gedragen. Tijdens de optredens hoort u De Truwanten spelen op sopraan-, alt- en tenor-pommer,  sopraan-, alt-, tenor-, bas- en grootbas-dulciaan, blokfluit, zink, tromba da tirarsi, bas-sackbut, bas-racket, draailier , portatief.

Repertoire

Het repertoire van De Truwanten bestaat uit muziek voor blazersensembles, liederen en dansen uit Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje, Italië en Nederland. Ook spelen zij straatmuziek en muziek die in de middeleeuwen en renaissance aan de hoven en in de kerken te horen was. Componisten van wie zij werken spelen zijn onder meer Josquin, Obrecht, Praetorius, Susato, Attaingnant, Isaac.

Kaarten reserveren via voormeerklassiek@yahoo.com  of 0513 625668
Entree 15 euro inclusief gluhwein/warme chocolademelk
kinderen 5,- euro

 Zondag 6 mei 2018 
Johan Bijhold met een beethoven programma

Zondag 9 september 2018 CONCERTWANDELING Heerenveen

Twee concertjes, om 15.00 uur  in de Doopsgezinde kerk, Vermaningsteeg 9 en daarna lopen naar Huize Voormeer, Heideburen 97,  waar om ongeveer 16.00 uur het tweede concertje plaats zal vinden.

. Om 15.00 uur begint  in de Doopsgezinde kerk aan de Vermaningsteeg een voorstelling over de bevrijding van de om hun geloof vervolgde hongaarse predikanten  van de galeien in Napels. Nederland en Michiel de Ruyter hebben hierbij een grote rol gespeeld. Muzikale illustratie door een projectkoor o.l.v. de zangeres/dirigent José Jonkers met orgelbegeleiding door Peter Wagenaar.
Twee hongaarse musici Csullog Edina en Vadas Lásló brengen hongaarse zang met citer en accordeon. De verteller is Frans Schurer.
Hierna volgt de wandeling naar Heideburen 97: Huize Voormeer. Onderweg ziet U aan de huizen van de Heideburen de portretten van klassieke componisten. Op een formulier kunt U de juiste namen invullen. Als alles goed is ingevuld kunt U een boek over Huize Voormeer winnen!
Aangekomen in Huize Voormeer krijgt U een kopje koffie/thee en begint er een concert door Marjolein Wielinga, fagot en Peter Wagenaar clavecimbel met een sonate van Fasch en een concert van Vivaldi. Het Hongaars ensemble speelt hongaarse volksmuziek.
Beide concerten duren ruim een half uur.

reserveren of aanmelden voor het(gratis) koor voormeerklassiek@yahoo.com of 0513 625668

Zondag 10 JUNI OPEN TUIN met CONCERTjes , open IMKERDAG en THEESCHENKERIJ

Het landgoed Huize Voormeer zal open zijn voor publiek van 10.00 uur tot 16.00 uur.  U kunt een wandeling maken door het park van Huize Voormeer en door de bloemenweide bij de tuinmanswoning, waar u het leven van de bij kunt ontdekken.
De imkerverening Oranjewoud zal u demonstraties geven van het wel en wee van de bijen met o.a. een kas met een glazen wand, zodat u alles kunt zien. Ook zullen er diverse stands staan.

Gezoem van bijen en geur van honing en bijenwas

Beleef het bijenhouden van nabij

 • wat doet een imker en waarom word je imker
  • houden van bijen
  • uitleg over werksters, darren en de koningin
  • kijken in de bijenkast en op zoek naar de koningin
  • informatie over hoe ik mijn tuin of balkon bijvriendelijk kan inrichten
  • hoe kan ik helpen de bijenstand te verbeteren?

  Om 11.30 uur en om 14.00 uur zal er in het tuinhuisje achter Voormeer  2 keer een concertje van een half uur gegeven worden door gitarist Jan Bartlema en fagotiste Marjolein Wielinga met Vivaldi en Gopfert.

  De hele dag is er koffie en thee te verkrijgen en kunt u wandelen door het park en een bezoek brengen aan  de bijen in de weide bij de tuinmanswoning(het witte huisje)

  entree is 5,- euro
  koffie, thee, frisdrank 1,-

  met subsidie van de gemeente Heerenveen

 • hoe gaat het oogsten van honing in zijn werk
 • informatie over het

Zondag 9 september 2018 CONCERTWANDELING Heerenveen

Twee concertjes, om 15.00 uur  in de Doopsgezinde kerk, Vermaningsteeg 9 en daarna lopen naar Huize Voormeer, Heideburen 97,  waar om ongeveer 16.00 uur het tweede concertje plaats zal vinden.
Het eerste concert is een voorstelling over de bevrijding van de hongaarse predikanten door Michiel de Ruyter van de galeien.
m.m.v. een ad hockkoor o.l.v. zangeres/dirigente Jose Jonkers.
hongaarse zang en citer   Edina Csollus                                                                           verteller Frans Schurer                                                                                                       orgel Peter Wagenaar
Aansluitend wandelen naar Huize Voormeer, alwaar u  koffie en thee krijgt en daarna kunt luisteren naar een concertje met Peter Wagenaar op het clavecimbel en Marjolein Wielinga op de barokfagot. Beide concerten duren ieder 40 minuten.

reserveren of aanmelden voor het(gratis) koor voormeerklassiek@yahoo.com of 0513 625668

WIJ ZOEKEN NOG ENKELE ZANGERS VOOR DIT AD HOCKKOOR!

 

 Zondag 6 mei 2018 om 15.30 uu
Johan Bijhold (piano) en Marjolein Wielinga (fagot)

 

Beethoven heeft zeer veel pianowerken geschreven, vroegere en latere werken met een heel verschillend karakter. In 1800 heeft Beethoven een sonate geschreven voor hoorn en piano, welke Beethoven in 1801 zelf heeft herschreven voor een bas instrument, zoals de cello of de fagot. In dit concert kunt u luisteren naar bijzondere solowerken voor piano zoals o.a variaties op het engelse volkslied, de appassionata en deze  unieke sonate voor fagot en piano.
 DSC_0129 - kopie
zondag 22 april 2018 het muziekstel met blokfluiten en cello’s, 15.30 uur
Muziekstel is de naam van het duo Anne Vos-van Dijk (barokcello) en Paul van der Voort (blokfluiten), beiden opgeleid aan conservatoria, beiden musicus in hart en nieren, zijn zeer actief en van heel veel markten thuis. Eén van de muzikale gebieden waar Anne en Paul elkaar vonden is de muziek van eeuwen geleden. In Huize Voormeer laten zij samen de bijzondere en boeiende klanken uit de 16e-18e eeuw horen.
Muziekstel speelt de weinig gehoorde muziek van Orlando di LassoDiego Ortiz en muziek uit het Baldwin-manuscript. Onvoorstelbaar wonderlijk hoe de componisten van toen werkten en hun razend ingewikkelde denkpatronen op de muzikanten van toen loslieten. Paul zal vertellen over de tijdgeest, de muziek en de componisten. Hoe luister je naar deze muziek, waarom en voor wie is het geschreven? Groot is de overgang naar de nieuwe muziek van het tijdperk erna. Naar muziek waar onze oren iets meer aan gewend zijn: de sprankelende barokmuziek van Abinoni, Boismortier en Loeillet.
In het programma “Van oud tot oud” komt oude muziek tot leven in beeldende verhalen, bijzondere klanken en levendig samenspel. Een plezier om te spelen, een plezier om naar te luisteren.

zondag 4 maart 2018 RODION TRIo

Het Rodion trio bestaat uit Annelies Vrieswijk saxofoon, Diederik Ornee klarinet en Max Toxopeus piano.
Zij zullen werken spelen van o.a.  Bach, Mozart, Rossini, Wagner

De composities worden op voorhand  niet bekend  gemaakt. Wij spreken over kwalen en geneeskrachtige kruiden. We nemen daarom onze eigen programmaboekjes mee, waarbij de luisteraar op eigen initiatief vakjes kan opmaken om er achter te komen wie de componist is (en welke compositie er klinkt).

 ‘Muziek als medicijn’

Last van slapeloosheid? Wintertenen? Humeurigheid, angst, vermoeidheid of een laag libido? Het spreekuur van het Rodion Trio is doorgaand geopend. Op 4 maart gaat onze tournee officieel van start, dan gaan de leden van het Rodion Trio met hun muzikale dokterstas door heel Nederland om alle luisteraars van hun alledaagse ongemakken af te helpen. Het trio heeft namelijke geneeskrachtige kruiden en hun heilzame werking weten te vertalen naar muziek!

In een tijd waarin voornamelijk aandacht is voor grote internationale problemen, richt het Rodion Trio zich op de kleine ongemakken van elke dag. Wij behandelen hoofdpijn, een zere huid of vermoeidheid aan de hand van het muzikale equivalent van geneeskrachtige kruiden. Door niet meteen een componist te introduceren maar de werken aan te kondigen als een geneeskrachtig kruid, beogen we de verbinding tussen de muziek en de luisteraar zo direct mogelijk te maken. De luisteraar krijgt geen ongewilde associaties doordat de naam van de componist of het werk wordt genoemd. Het resultaat is een lichtvoetig en humoristisch programma voor iedereen. Omdat bijna elke luisteraar uiteindelijk toch nieuwsgierig is naar de oorsprong van de gespeelde werken, heeft het Rodion Trio deze informatie interessant vormgegeven in onze kruidenalmanak.

Aanvang 15.30 uur
Entree  15,- euro inclusief drankje
Adres : Heideburen 97 Heerenveen
Reserveren: voormeerklassiek@yahoo.com of 0513 625668

Reacties zijn gesloten.