ensembles

Het duo fagotist Marjolein Wielinga en pianist Johan Bijhold heeft een prachtig programma met werken zoals o.a.:

sonate voor fagot en piano van Saint Saens.
gamba sonates van J.S. Bach
hornsonate van L. van Beethoven
the entertainer van Joplin
sonate voor piano en fagot van Hindemith
funf Stucke im Volkston van Schumann
duet voor fagot en piano van Schaffrath(18de eeuws!)
partita van J.S. Bach
diverse pianosolowerken

 

BASSONCONTINUO
Marjolein Wielinga, fagot en Pieter Rynja, orgel, clavecimbel en componist,vormen het duo bassoncontinuo
Zij hebben een breed repertoire van muziek uit de renaissance tot hedendaags en spelen op diverse instrumenten, zoals dulciaan, barokfagot, modern fagot, clavecimbel, orgel, piano

cv pieter rynja:
Pieter Rynja behaalde zijn bachelor orgel bij Hans van Nieuwkoop, bachelor klavecimbel bij Jaap Spigt aan het conservatorium te Alkmaar en zijn master klavecimbel aan het Brabants Conservatorium te Tilburg.Hij volgde cursussen bij o.a. organiste Monika Henking, klavecinist Jukka Tiensuu (20e eeuwse muziek) en een masterclass bij klaveciniste/organiste Mireille Lagacé.Hij geeft orgel-, klavecimbel- en keyboardlessen en cursussen ‘Muziekgeschiedenis 20e en 21e eeuw’ aan verschillende instituten, daarnaast is hij componist

Het van Heloma ensemble is opgericht in 2014 en  bestaat uit meerdere musici die in wisselende samenstellingen optreden. Op aanvraag naar wens te boeken.

Het fagotduo Fagottissimo, bestaat uit Leo de Jong en Marjolein Wielinga. Zij laten u genieten van de prachtige klankkleur van de fagot en de vele mooie muziek die er voor 2 bas instrumenten geschreven zijn. Zij hebben een breed repertoire van ????????????????????????????????????Rennaissance tot modern. Als u hen boekt kunt u aangeven uit welke tijdsperiode u muziek wilt. Ook kunnen zij vertellen over het ontstaan van de fagot en de ontwikkeling van het instrument van de middeleeuwen tot nu. Daarbij kunnen er verschillende historische instrumenten getoond worden.

Leo de Jong   (1949)  studeerde af aan het conservatorium in Zwolle met onderscheiding en vervolgde zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Van 1979 tot 2014 was hij solofagottist van respectievelijk het Frysk Orkest en het Noord Nederlands Orkest. Hij speelde in diverse kamermuziekensembles, trad op als solist en was docent aan het Instituut Creatieve Ontwikkeling in Assen.

Marjolein Wielinga behaalde in 2012 haar diploma fagot aan het Conservatorium Zwolle, waar zij fagot studeerde bij Peter Gaasterland. Daarnaast volgde zij masterclasses bij Brian Pollard, Bram van Sambeek en Sergio Azzolini. Marjolein is vaste remplacant bij het Nordharzer Theater Orchester Halberstadt/Quedlinburg en freelancer bij diverse (barok) orkesten.  Met clavecinist Pieter Rijnja vormt zij duo BassonContinuo. Samen met fagottist Leo de Jong vormt zij het fagotduo fagottissimo, die veel gevraagd worden in kleine concertseries. Ook heeft zij met pianist Johan Bijhold  een duo. Marjolein studeert momenteel zang bij Jose Jonkers en Judith van den Dool en barokfagot bij o.a  Sergio Azzolini.   Marjolein organiseert huisconcerten in de buitenplaats Huize Voormeer te Heerenveen, alwaar zij ook fagotles en algemene muziekleer geeft. Info en boekingen voormeerklassiek@yahoo.com of 0513625668.

fagot en piano/orgelduo
Pianist/organist/clavecinist/componist Johan Bijhold en fagottiste Marjolein Wielinga spelen een zeer afwisselend programma op diverse instrumenten.