ZANGERS gezocht projectkoor 9 september 2018

 

Zangers gezocht voor het project van Michiel de Ruyter.

Om zondag 9 september 2018 om 15.00 uur in de Doopsgezind kerk, Vermaningsteeg , is er een voorstelling over de bevrijding van de Hongaarse predikanten door Michiel de Ruyter van de galeien m.m.v een projectkoor o.l.v.zangeres/dirigente Jose Jonkers.
Er waren 24 predikanten, dus er zijn  24 zangers nodig.
Op het programma staan :
Stort tranen uit/ Heer als ik denk aan het goed, Valerius Gedenckklank
Psalm 121, Kodaly
El in Dultam, Hongaars Volkslied
Der Grimmig Tod mit seinem Pfeil, Praetorius
Psalm 42
een vaste burcht, Luther
Repetities: 2 en 9 juni en 8 september van 10.00 tot 11.00 uur in Huize Voormeer, Heideburen 97 Heerenveen.
Deelname is gratis.
Dit betrekkelijk eenvoudige programma is makkelijk in te studeren.
Aanmelden via voormeerklassiek@yahoo.com of 0513 625668

 

 

 

VOORMEERS VOCAAL ENSEMBLE ZOEKT ZANGERS

Het projectkoor Voormeers Vocaal Ensemble zoekt gevorderde zangers,  om mee te werken aan ons jaarlijkse kertsconcert op zondag 21 dec 2016  0m 1600 uur. Er wordt verwacht dat u de muziek thuis instudeert en kent op de eerste repetitie. De 4  repetities  in de Rococozaal van Huize Voormeer, Heideburen 97 Heerenveen zijn gepland op 1  nov, 8 nov, 13 dec en 20 dec om 1300 uur.  Dit zal worden gedirigeerd   door de kundige en ervaren begeleiding van de zangeres/zangpedagoge Jose Jonkers. Zij studeerde af aan het Conservatorium in Amsterdam bij Max van Egmond en zong aanvankelijk veel barokmuziek in het ensemble Ars Musica met authentieke instrumenten. Zij gaf liedrecitals en zong sopraansolo’s in oratoria. Ook in het opera repertoire zong zij coloratuurrollen, zoals de Koningin van de Nacht. Zij richtte op en dirigeerde verschillende amateur kamerkoren in Noordholland en geeft dit jaar voor de 20ste keer een zangcursus in frankrijk. Zie http://www.zangcursusfrankrijk.nl/.

Wij beginnen met het Sanctus uit de St. Caecilia mis van Charles Gounod,Con Surge uit Oratoria de Noel van Saint-Saens, Chanson des trembleurs en de middeleeuwse carol Nowell sing we now, om tenslotte mee te werken aan het traditionele Kerstconcert in Huize Voormeer op zondag 21 dec. 2014 om 1600 uur.
De  kosten zijn 25 euro
Info en aanmelden  05136 25668 of voormeerklassiek@yahoo.com

 

 

1 reactie op “ZANGERS gezocht projectkoor 9 september 2018

  1. Hoeveel zangers zijn er nodig voor het concert met kerst? Ik heb wel belangstelling om een keer mee te doen kan thuis instuderen. Mijn stemsoort alt-mezzo. Wat zijn de kosten hieraan verbonden? Met Vr.gr. Co

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *