openbare masterclass en concert Sergio Azzolini!

Openbare Masterclass Sergio Azzolini
sergio
Meisterkurs    en Concert Sergio Azzolini!

Dinsdag 26 en woensdag   27 November 2019 komt  Sergio Azzolini  naar Heerenveen voor een tweedaagse masterclass. Woensdagavond om 20.00 uur zal  Sergio Azzolini een concert geven met het fagotorkest en pianist Johan BIjhold in de R.K. kerk, Crackstraat 13 in Heerenveen.


Een openbare masterclass voor fagot met 5 deelnemers, maar iedereen mag komen luisteren.
Deze 2 dagen zullen een grote happening zijn, als Sergio zijn inspirerende, zeer intensieve en muzikale lessen geeeft. Alleen 5 deelnemers kunnen spelen, omdat Sergio veel tijd neemt voor 1 les. Maar ook voor de toehoorder is de masterclass zeer interessant, boeiend en leerzaam.
Woensdag 27nov.  20.00 uur geeft Sergio Azzolini een concert samen met het fagotorkest en pianist Johan Bijhold  in de R.K. kerk , Crackstraat 13 te Heerenveen.

Pianist en komponist  Johan Bjhold schrijft op dit moment  een stuk voor 4 fagotten, wat op het concert op 27 nov. in premiere zal gaan.
Daarbij zal hij dit zelfde stuk ook herschrijven voor 1 fagot en piano.
Deze versie gaat op 3 nov. in premiere, in landgoed Huize Voormeer, heideburen 97, Heerenveen. De uitvoerenden zijn fagottist Marjolein Wielinga en pianist Johan Bijhold.

Luisteraars  voor de masterclasses kunnen een dagdeel komen:
Dinsdag 26 nov van 9.00 uur tot de lunchpauze om ongeveer 14.00 uur. (Huize Voormeer)
Of dindsag 26 nov  vanaf  16.00 uur tot 21.00 /22.00uur ( Huize Voormeer) 50,- euro.
Of woensdag 27 nov  vanaf 9.00 uur tot de lunchpauze om ongeveer 14.00 uur.( Huize Voormeer) 50,- euro
Of woensdag 27 nov vanaf 16.00 uur  inclusief het concert  om  20.00 uur  ( in de R.K.kerk ) 30,- euro
Alleen het concert bijwonen kan ook,  dat is 15,- euro

Graag reserveren voor de masterclasses ivm beperkt aantal plaatsen in Huize Voormeer via voormeerklassiek@yahoo.com of 0513 625668

Aanmelding deelnemers:

De masterclass is bedoelt voor fagottisten met minimaal bachelor diploma.
Er wordt  op modern fagot gespeeld, 440/442 herz. In de masterclasses wordt muziek gespeeld uit de 18 de eeuw, Sergio’s specialisatie!  Er is plaats voor 5 fagottisten, zodat iedereen aan de beurt kan komen. Kosten 275,- euro inclusief ontbijt, lunch, avondeten. Overnachting kan gratis in het huis.

Aanmelden deelnemers: (vanaf 4-9 gesloten, is al vol)

1. stuur een email naar voormeerklassiek@yahoo.com
2. Met daarin vermeld:
a naam en geboortedatum
b bij wie en waar je gestudeerd hebt of nog studeert
c telefoonnummer en adres
d. welk stuk je spelen gaat!
e. of je  altsleutel of viool sleutel kunt spelen, i.v.m. de orkestpartijen.

Landgoed Huize Voormeer is een herenhuis uit 1755 gebouwd door Nicolaas van Heloma, een veenbaas. Het huis is bijna helemaal in authentieke staat, met o.a. stucwerk, goudleerbehang, bedstedes, oude keuken met waterpompen en turfgestookt fornuis. De masterclasses vinden plaats in de rococozaal met zijn prachtige pronknissen en met de hand geschoren veloursbehang.

sponsor: gemeente Heerenveen

Dienstag und Mittwoch 26. und 27. November 2019

Ein offentlicher Meisterkurs fur Fagott mit 5 Teilnehmern, aber jeder kann zuhoren. Diese 2 Tage werden ein sehr grosses Happening sein, wenn Sergio seine inspirierende, sehr intensive und musikalische Unterricht geben wird. Nur 5 Teilnehmer konnen mitmachen, weil Sergio alle Zeit nimmt fur eine Untterricht. Aber auch fur Zuhorer is der Meisterkurs sehr lehrsam und interessant. Mittwoch um 20.00 Uhr den 28. gibt er ein Konzert zusammen mit dem Fagottorchester und Pianist Johan Bijhold.
Teilnehmer konnen sich anmelden via voormeerklassiek@yahoo.com  ( ist ab 4-9 geschlossen, komplet)
Bitte schreibe dein Name, Alter, Adresse, wo du studierst oder studiert hast, bei welchem Lehrer, welches Stuck du spielen wirst und ob du sopran- oder
alt-Schlussel spielen kannst.
Man spielt ein Stuck aus dem 18. Jahrhundert, 1700-1800, Pitch 440/442
Der Preis ist 275,- Euro inclusiv Fruhstuck, Lunch, Abendessen/Trinken. Ubernachtung ist gratis im Haus. Anfang Unterricht ist Dienstag um 9.00 Uhr.

Zuhorer konnen kommen Dienstag 26. ab 9.00 Uhr bis den Pause um 14.00 Uhr oder ab 16.00 Uhr bis Ende Abends. Und Mittwoch 27.ab 9.00 Uhr bis den Pause um 14.00 Uhr oder ab 1600 Uhr bis Ende Konzert. Eintritt eines Tagesteil ist 50 Euro. Eintritt nur das Konzert ist 15, Euro. Bitte reservieren.

kaartje achter
Location: Heideburen 97 8441 GN Heerenveen, Holland

tel. (0031) (0)513 625668, Email: voormeerklassiek@yahoo.com
Bankaccount : St. voormeerklassiek NL47 RABO 0387 7248 93


MASTERCLASS BAROKORKEST voor studenten en p
rofs. 25 en 26 mei 2018 in landgoed Huize Voormeer in Heerenveen

Teunis-van-der-Zwart-Hoornist

 Barokweekend o.l.v. Teunis van der Zwart voor blazers, strijkers en continuo.
2 Dagen werken  aan prachtige stukken, zoals o.a. de Wassermusik van Telemann.
Zaterdag om 10.00 uur begint de eerste  repetitie, we krijgen koffie en thee en een lunch.
  De middag en avond zal er ook een repetitie zijn.
Zaterdag ’s Avonds eten we op eigen kosten in een nabij gelegen  Italiaans restaurant.
Zondag om 10.00 uur repetitie., koffiepauze en lunch en weer repetitie.
Zondagmiddag om 16.00 concertje  op de locatie. We spelen de stukken waaraan we gewerkt hebben.
De volgende instumenten kunnen zich aanmelden:
barokviool,barokaltviool, barokcello,gamba, barokfagot, barokhobo, blokfluit, traverso, natuurhoorn,  theorbe,  clavecimbel, (aanwezig op locatie)
Niveau: conservatoriumniveau
Stemming: a = 415 hz
Data: 25 mei 2018 vanaf 10.00 uur tot en met zondag 26 mei 16.00 concert. Na het concert is er nog avondeten op de locatie.
Locatie: Landgoed Huize Voormeer, Heideburen 97 te Heerenveen.
Docent: Teunis van der Zwart
Prijs 175,- euro inclusief een overnachting, ontbijt, lunch, koffie, thee en het avondeten op zondag na het concert.(zaterdag op eigen kosten in het restaurant)
Aanmelden : stuur een email naar voormeerklassiek@yahoo.com met je gegevens en instrument. Maak het bedrag van 175,- euro over op bankrekening NL47RABO 0387 7248 93
0513 625668
Teunis van der Zwart is een van de toonaangevende hoornisten van zijn generatie. Al vroeg in zijn carriere besloot hij ambassadeur voor de natuurhoorn te worden. Hij is een erkende specialist op zijn instrument, en actief als solist, kamermuziekspeler en docent.
Sinds 2008 is Teunis in toenemende mate actief als dirigent van orkesten en koren.
Als hoornist maakte hij talloze opnamen en concertreizen door grote delen van de wereld met een flink aantal top-orkesten en kamermuziekgroepen, waaronder het Amsterdam Baroque Orchestra, het Orchestre des Champs-Elysées, Nachtmusique, Collegium Vocale Gent, Bach Collegium Japan, de Nederlandse Bachvereniging en Akademie für Alte Musik Berlin.
Met het Orkest van de Achttiende Eeuw (waarvan hij eerste hoornist is) en het Freiburger Barock Orchester (waarvan hij vijftien jaar lang eerste hoornist was) maakte hij CD-opnamen van Mozarts hoornconcerten. (Respectievelijk Glossa en Deutsche Harmonia Mundi).
Verder verschenen CD-opnamen van het hoornconcert van Joseph Haydn, met het Japanse Orchestra Libera Classica o.l.v. Hidemi Suzuki (TDK); De Caprices van Jan Dismas Zelenka met das Neu Eröfnete Orchester (cpo), het hoorntrio van Brahms met Isabelle Faust en Alexander Melnikov (Harmonia Mundi France); en het concert voor twee hoorns en orkest van Ferdinand Ries, met de Kölner Akademie, o.l.v. Michael Willens (CPO).
Als solist, docent en spreker maakte van der Zwart zijn opwachting in vele masterclasses, cursussen, concertseries en festivals in Europa, de Verenigde staten, Australië en Japan.
Sinds enkele jaren is hij vooral actief als solist, docent, en als dirigent. In die laatste hoedanigheid leidde hij o.a. het Tallinn Baroque Orchestra, The Royal Windplayers, het Sweelinck Barokorkest, Salonorkest Musica d’Amore, het Arezzo Ensemble, en het Blazersensemble van het njo in succesvolle concerten.
Als solist speelde hij onder dirigenten als Frans Brüggen, Phillipe Herreweghe, René Jacobs, Jos van Veldhoven, Hidemi Suzuki, Michael Willens en Ivan Fischer.
Teunis van der Zwart is hoofdvakdocent aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Aan deze beide conservatoria dirigeert hij regelmatig de barokorkesten.
Hij is vaste dirigent van het Heilooër Kamerorkest, het Alkmaars Senioren Symfonie Orkest, de Cantorij Uitgeest, het LAATkoor Alkmaar projectkoor, artistiek directeur van Music Meeting Heiloo, en oprichter en artistiek leider van het Sinuet Kamerorkest.

a6e547_df85a1ea91f8478e9cb2906765048476Fagot is een prachtig instrument om naar te luisteren, maar ook om op te spelen.
In Heerenveen, in het prachtige Huize Voormeer worden fagotlessen gegeven door professionele fagotiste Marjolein Wielinga. U kunt ook hier ook terecht voor het huren van een instrument.

Speciaal voor kinderen is er een fagottino (kinderfagot) waardoor kinderen al vanaf 6 jaar fagot kunnen spelen.

C.V. van Marjolein Wielinga
Marjolein Wielinga behaalde in 2012 haar diploma fagot aan het Conservatorium Zwolle, waar zij fagot studeerde bij Peter Gaasterland. Daarnaast volgde zij masterclasses bij Brian Pollard, Bram van Sambeek en Sergio Azzolini. Marjolein is vaste remplacant bij het Nordharzer Theater Orchester Halberstadt/Quedlinburg en het barokensemble Ferro Forte. Met clavecinist Pieter Rijnja vormt zij duo BassonContinuo. Samen met fagottist Leo de Jong vormt zij het fagotduo fagottissimo, die veel gevraagd worden in kleine concertseries. Ook heeft zij met pianist Carmen Keijser en sopraan Sippie Broersma een trio, waarin zij tevens actief is als zangeres, alt/mezzo. Marjolein studeert momenteel zang bij Jose Jonkers en Judith van den Dool en barokfagot bij o.a.Thomas Oltheten, Kees Hoek en Sergio Azzolini.  Zij werkt ook veel samen met pianist/organist/componist Johan Bijhold. Marjolein organiseert huisconcerten in de buitenplaats Huize Voormeer te Heerenveen, alwaar zij ook fagotles en algemene muzieklessen geeft. Info en boekingen voormeerklassiek@yahoo.com of 0513625668, heideburen 97 Heerenveen